diumenge, 22 d’abril del 2007

EXCURSIONS BARIDANA

Aqui teniu la seva web, on podeu trobar molta informació de les rutes que fan per la comarca com aquesta que expliquen:
"Aquesta excursió és una de les rutes de contrabandistes més important.
Sortirem de la Seu per la carretera N-145, en direcció a Andorra. Ens aturarem al poble d'Anserall, vora el riu Valira, on trobarem les restes del monestir de Sant Serni de Tavèrnoles, del segle XI. Un cop atravessats els passos reglamentaris de la Duana i la Frontera Andorrana, arribarem a Sant Julià de Lòria, després del qual agafarem la cruïlla a l'esquerra, tot creuant el riu Valira, que ens porta cap a Os de Civís, passant per Bixessarri.
Os de Civís (1.460m) és un petit poble d'alta muntanya de Catalunya, amb accés per Andorra.
A Os de Civís comença la pista que ens porta al Coll de Conflent (2.154m), un dels punts de sortida per iniciar l'ascensió a peu al Pic de Salòria (2.789m, 1h 45mi a peu).
Continuant la pista avall s'arriba a les Bordes de Conflent, un dels paratges amb més llegenda sobre el contraban. Des d'aquest punt surten camins cap a tot arreu, Camí de Santa Magdalena, Camí de Farrera ... Nosaltres seguirem per enfilar-nos fins al Coll d'Ares, on s'arriba a un magnífic mirador de les Valls de Valira, amb vistes al poble d'Arcavell, muntanyes d'Andorra i el Cadí al fons.
Baixarem cap a Civís per una estreta carretera. Passat Civís encara podem desviar-nos cap al poble d'Ars (1.376m), on trobarem l'església de Sant Martí, amb un dels pocs campanars cilíndrics del Pirineu (segle XI). Ja continuant el descens, la vall es va obrint quan s'arriba a Sant Joan Fumat, fins trobar el pont sobre el Valira a la Farga de Moles, que creuarem per agafar de nou la N-145 de retorn a la Seu."